K-pop ve Selçuk Hoş

Selçuk Hoş, 2017 yılından beri aktif olarak youtubeda içerik üreten bir youtuberdır. Kendisi ilk olarak 2017’de Güney Kore’de düzenlenen K-pop World Festival’e katılmıştır. Bu yarışma Kore’nin en ünlü televizyon kanallarından biri olan KBS’de eş zamanlı olarak gösterilmiştir. Ayrıca kendisi yarışmanın 1.si seçilmiştir. Kendisi şuana kadar K-pop World Festivalde birinci seçilen tek Türktür. Bu başarısından sonra kendisi çokça merak edilmiştir. Bu yüzden o da bir youtube kanalı açmaya karar vermiştir. Kendisi aynı zamanda Kore Kültür Merkezi ile birlikte ortak çalışmalar yürütmektedir.

Kpop World Festival ve youtube kanalı hakkında kendisine bazı sorular sorulmuştur. Onun yanıtı şöyledir:” Türkiye’de K-Pop alanında şu anda hala benden başka dereceye girebilmiş erkek dansçı yok. Bu yaşadıklarımdan sonra sosyal medyada hem K-Pop hem de benim bu yaşadıklarım hızlıca yayılmaya başladı.” Şu anda kendisinin youtubeda bir milyondan fazla abonesi vardır. Kendisi K-pop’ı ilk olarak Twice ile tanımıştır, Once’dır ve biası Momo’dur. Geçtiğimiz yıllarda Twice isimli K-pop kız grubunun ait olduğu K-pop müzik şirketi olan JYP Entertainment’ın seçmelerine katılmıştır. Seçmeleri geçebilmiş ve JYP’de eğitim görmeye hak kazanmıştır.

12 Eylül 2021 tarihinde korece-ingilizce-türkçe olan şarkısı ‘Badaboom’ u çıkararak Türkiye’de K-pop türünde şarkı çıkaran ilk sanatçı olmuştur. Badaboom’un müzik videosu youtubeda bir milyon görüntülemeyi geçmiştir. Aynı zamanda, spotify gibi çeşitli müzik platformlarında en çok dinlenenlerde ilk 10’a girmeyi başarmıştır. Kendisi şuan hala sosyal medya platformlarında içerik üretmektedir.